Energiapsykologia.fi

Psykologi Juha Siira

Olen toiminut viisitoista vuotta kliinisenä psykologina mm. Siilinjärven Harjamäen psykiatrisessa sairaalassa, Varkauden aluesairaalan psykiatrian poliklinikalla sekä Joensuun kaupungin Mielenterveyskeskuksen poliklinikalla. Lisäksi olen toiminut Joensuun kaupungin koulupsykologina. Viimeisen kahden vuoden aikana kliinisen psykologin työn ohella olen toiminut yksityisenä ammatinharjoittajana mm. kouluttajana, kehittäjänä ja työnohjaajana. Olen erityisesti perehtynyt energiapsykologian, ratkaisukeskeisen terapian sekä hypnoterapian yhteyden rakentamiseen psyykkis-fyysisen hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Erityisenä tutkimusintressinäni on psykologinen lihastestausmenetelmä psyykkisten prosessien tutkimisessa.

Pidän luentoja mm. energiapsykologiasta työ- ja yksilöhyvinvoinnin vahvistamisessa sekä mm. pelkojen lyhytterapeuttisesta hoidosta. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää!

Minä ja energiapsykologia

Oma kiinnostukseni energiapsykologiaan alkoi 1990-luvun loppupuolella, jolloin amerikkalainen traumapsykoterapeutti Maggie Phillipps oli Suomessa kouluttamassa. Maggie viittasi esityksessään useaan kertaan TFT-menetelmään ja sen myötä päätin ottaa selvää asiasta. Hankin aluksi muutamia hyviä kirjoja. Kokeilin menetelmää yksittäisiin tapauksiin normaalissa psykologin työssäni, ja tulokset olivat erittäin hyviä. Energiapsykologiseen koulutukseen (EDxTM™) hakeuduin Saksan Heidelbergiin ja Milton H. Erickson Instituuttiin alkuvuodesta 2003. Kävin tuon kevään aikana Saksassa useita kertoja ja innostukseni kasvoi joka kerta. Löysin monia uusia ja tehokkaita tapoja auttaa ihmisiä ja vieläpä hyvin asiakasystävällisesti. Sittemmin olen syventänyt oppimaani ja jokavuotiset energiapsykologian koulutusmatkat Saksaan ovat tulleet tavaksi.

Energiapsykologia täydentää hienosti aiemmin oppimaani. Olen yhdistellyt oppimaani niin ratkaisukeskeisyyteen, hypnoterapiaan kuin EMDR-työskentelyynkin. Olen oppinut sen, miten mieli, keho ja energia toimivat yhdessä ja ovat vaikuttamassa terveydentilaamme ja arviointiimme siitä. Lisäksi ajatuksesta, ettei kehomme koskaan valehtele, on tullut osa syvempää ymmärrystäni.

Energiapsykologia on joukko menetelmiä, keinoja ja tekniikoita tasapainottaa terveyttämme ja vahvistaa elinvoimaamme. Se on eräänlainen yhteys luonnon parantavaan, korjaavaan systeemiin, joka on meissä jokaisessa!
Sivun alkuun | Yhteystiedot | © Juha Siira & Energiapsykologia.fi 2007 -